Νύμφες του ποταμού αμνισσού

Amnisiades apartments ένα ιδιαίτερο κέντρο παραθερισμού ευεξίας πολιτισμού και κρητικής παράδοσης.

Τα Amnisiades apartments δυτικά συνορεύουν με τον ποταμό Αμνισό (σήμερα Καρτερό) όπου κατοικούσαν σύμφωνα με τον μύθο οι ΑΜΝΙΣΙΑΔΕΣ 20 νεαρές νύμφες ιέρειες της Θεάς Άρτεμης που προστάτευαν τα νερά του ποταμού τα δάση της περιοχής, διότι το ποτάμι ήτο ο φυσικός δρόμος επαφής της Κνωσού με την θάλασσα.
Επίσης ήτο ιέρειες και βοηθοί της θεάς Ειλειθυίας το σπήλαιο της οποίας βρίσκεται 500μ ανατολικά του καταλύματος για την γέννηση την παιδιών.

Κατάπληξη και θαυμασμό αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα στον ίδιο ενεργειακό χώρο αντί για δάσος υπάρχει ένα καταπράσινο τοπίο με ποικιλία δένδρων και φυτών, αλλά εκείνο που δεσπόζει και δίδει επιπλέων ενέργεια είναι οι χιλιόχρονες ελιές. (Διαβάστε περισσότερα)

Πληροφορίες

Στο βόρειο τμήμα της Κρήτης μόλις 7km δυτικά από το αστικό κέντρο του Ηρακλείου και 2km από το αεροδρόμιο στην παραθαλάσσια περιοχή της Αμνισού, αποτελεί για σας που επιθυμείτε ένα τόπο διαμονής που να συνδυάζει το φυσικό περιβάλλον την κρητική φιλοξενία, την εύκολη πρόσβαση σε δημοφιλείς ή μοναχικές παραλίες και με λίγα λεπτά περπάτημα θα μπορείτε να απολαύσετε τον μεσογειακό ήλιο και τη θάλασσα.

Περιηγητές, οικογένειες με μικρά ή μεγάλα παιδιά, νέοι ή μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, που αναζητούν την γνωριμία με την κουλτούρα και την ιστορία ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς (Μινωικού πολιτισμού), αθλητές ή λάτρες του αλόγου που επιθυμούν μαθήματα υψηλού επίπεδου ή απλώς μια βόλτα στην παραλία ή τα βουνά, άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες για θεραπευτική ιππασία είναι ο κόσμος που θα περάσει κοντά μας τις πιο αξέχαστες διακοπές της ζωής τους.
Αμνισός οικισμός από τα προμινωικά χρόνια, επίνειο της Κνωσού με πολλές αναφορές στον Όμηρo.